Kuře v javorovém sirupu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 49 g
- Sodík 9895 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 991.6 mg
- Vláknina 10036.7 mg
- Vitamín A 10036.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na čtvrtiny.
-
2
Javorový sirup smícháme se solí a 600 ml vody. Mícháme, dokud se sůl nerozpustí. Do této směsi přidáme šťávu z pomeranče i to, co nám z pomeranče po vymačkání zůstane, cibuli, hřebíček, pepř, anýz a dobře promícháme. Přelijeme do velké nádoby, aby se tam vlezlo i kuře.
-
3
Kuře omyjeme zvenku i zevnitř a dáme do sirupu, prsy dolů. Necháme aspoň 18 hodin marinovat, klidně i dva dny.
-
4
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
5
Kuře vyjmeme z nálevu a opláhneme studenou vodou. Osušíme a potřeme olejem. Pečeme 30 minut. Poté přikryjeme.
-
6
Přilijeme 150 ml vody a snížíme teplotu na 180 °C. Pečeme hodinu.
-
7
Otočíme a pečeme 1 hodinu. Přikryté. Poté odkryjeme a ještě 20 minut pečeme.
-
8
Poté necháme 20 minut odpočívat a naporcujeme.