Nejlepší dýňový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 0 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 911.4 mg
- Vláknina 4968.8 mg
- Vitamín A 4968.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče a citrony oloupeme, odstraníme pecičky a nakrájíme na kostičky.
-
2
Připravíme si nálev smícháním vody s cukrem, kyselinou citronovou, hřebíčky, skořicí, vanilkovými cukry a nakrájenými citrusy, vše pečlivě promícháme. Do nálevu vložíme nakrájenou dýni a pod fólií necháme 24 hodin louhovat.
-
3
Druhý den po menších dávkách vaříme, až dýně zprůhlední. Poté plníme do sklenic a při 85 °C sterilizujeme zhruba 15 – 20 minut.