Polévka z červené řepy s pomerančovou šťávou
Suroviny
- 230 g Mrkev kořen
- 400 g Červená řepa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Avokádo
- 0.5 ks Grapefruity
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 37 g
- Sodík 366 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2030.7 mg
- Vláknina 54780 mg
- Vitamín A 54780 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 132.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté červené řepy a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky. Z nich si odložíme na ozdobu přibližně 1/4. Oloupaná avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na kostičky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenká kolečka, zelenou nať částečně odložíme. Kopr omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a přidáme ho do misky k zelené cibulové nati. Z poloviny sladkého pomeranče a z poloviny grapefruitu vymačkáme do sklenice šťávu.
-
2
3/4 mrkve a řepy dáme do mixéru, přidáme vymačkanou ovocnou šťávu, olivový olej, sůl, bílou část cibulky, avokádo a citrónový pepř. Vše rozmixujeme dohladka, konzistence by měla být polohustá. Pokud by bylo potřeba, přidáme šťávu z druhé poloviny pomeranče. Podle chuti polévku můžeme dochutit 1-2 lžícemi jablečného octa a solí.
-
3
Polévku nalijeme do misek, posypeme je zelenou natí z cibulky, pokrájeným koprem, nudličkami mrkve i řepy a servírujeme.