Polévka z červené řepy s pomerančovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 230 g Mrkev kořen
  • 400 g Červená řepa
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Avokádo
  • 0.5 ks Grapefruity
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Cibulka lahůdková
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2030.7 mg
  • Vláknina 54780 mg
  • Vitamín A 54780 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 132.4 mg
  • Vitamín E 4.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté červené řepy a mrkev nakrájíme nebo nastrouháme na tenké nudličky. Z nich si odložíme na ozdobu přibližně 1/4. Oloupaná avokáda rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme je na kostičky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenká kolečka, zelenou nať částečně odložíme. Kopr omyjeme, vodu setřepeme, drobně pokrájíme a přidáme ho do misky k zelené cibulové nati. Z poloviny sladkého pomeranče a z poloviny grapefruitu vymačkáme do sklenice šťávu.

  • 2

    3/4 mrkve a řepy dáme do mixéru, přidáme vymačkanou ovocnou šťávu, olivový olej, sůl, bílou část cibulky, avokádo a citrónový pepř. Vše rozmixujeme dohladka, konzistence by měla být polohustá. Pokud by bylo potřeba, přidáme šťávu z druhé poloviny pomeranče. Podle chuti polévku můžeme dochutit 1-2 lžícemi jablečného octa a solí.

  • 3

    Polévku nalijeme do misek, posypeme je zelenou natí z cibulky, pokrájeným koprem, nudličkami mrkve i řepy a servírujeme.

Komentáře k receptu