Marmeláda z cibule a pomerančové šťávy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 8 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Balsamico ocet
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 164.6 mg
  • Vláknina 2679.5 mg
  • Vitamín A 2679.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Cibuli na rozpáleném oleji orestujeme, až bude zlatá. Ochutíme solí a pepřem, přimícháme cukr a za občasného míchání necháme zkaramelizovat.

  • 3

    Poté přimícháme balsamico a pomerančovou šťávu. Směs dobře promícháme a na mírném plameni, pod poklicí dusíme zhruba 20 minut, až cibule zhoustne. Často promícháme.

Komentáře k receptu