Pečená kachní stehna s fenyklem
Suroviny
- 100 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Kachní stehna
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 0.26 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 40 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 228 mg
- Draslík 1286.2 mg
- Vláknina 31915 mg
- Vitamín A 31915 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 198.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem a vložíme do zapékací mísy. Stehna přelijeme olejem, přidáme větvičku tymiánu, oloupané stroužky česneku a přelijeme šťávou z pomeranče. Kachní stehna pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu a půl.
-
2
Očištěný fenykl překrojíme a odkrojíme spodní dřevitou část a vrchní s natí, po té nakrájíme na kousky, které vložíme do studené vody. Pomeranč oloupeme a rozebereme na měsíčky. Pomeranč vložíme do misky, zakapeme pomerančovou šťávou. Do zapékací mísy dáme okapaný fenykl, přidáme pomeranč se šťávou, větvičku tymiánu, vyloupaná jádra vlašských ořechů, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Takto připravený fenykl přidáme do trouby ke kachním stehnům a pečeme asi 40 minut.