Pečená kachní stehna s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Kachní stehna
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 0.26 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 799 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 453 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 228 mg
  • Draslík 1286.2 mg
  • Vláknina 31915 mg
  • Vitamín A 31915 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 198.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní stehna omyjeme, osušíme, posypeme solí a pepřem a vložíme do zapékací mísy. Stehna přelijeme olejem, přidáme větvičku tymiánu, oloupané stroužky česneku a přelijeme šťávou z pomeranče. Kachní stehna pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně hodinu a půl.

  • 2

    Očištěný fenykl překrojíme a odkrojíme spodní dřevitou část a vrchní s natí, po té nakrájíme na kousky, které vložíme do studené vody. Pomeranč oloupeme a rozebereme na měsíčky. Pomeranč vložíme do misky, zakapeme pomerančovou šťávou. Do zapékací mísy dáme okapaný fenykl, přidáme pomeranč se šťávou, větvičku tymiánu, vyloupaná jádra vlašských ořechů, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem. Takto připravený fenykl přidáme do trouby ke kachním stehnům a pečeme asi 40 minut.

Komentáře k receptu