Pomerančový salát s fenyklem, ředkvičkami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 10 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 233.8 mg
- Vláknina 3221.4 mg
- Vitamín A 3221.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme a omyjeme červené ředkvičky a fenykl. Větší pomeranč (pokud možno červený) oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Z fenyklu si odložíme několik zelených lístků a bulvu fenyklu nakrájíme na tenké plátky. Taktéž nakrájíme i ředkvičky. Hermelín rozkrojíme na poloviny a každou polovinu nakrájíme na plátky. Snítku (1 lžíce) mladého kopru omyjeme a lístky otrháme. Ve sklenici rozmícháme olivový olej s 2 lžičkami citrónové šťávy a špetkou cukru.
-
2
Vše tuhé ingredience přidáme k pomeranči do mísy, zlehka promícháme, zalijeme připravenou zálivkou a dáme na 1 hodinu do chladničky.
-
3
Salát těsně před podáváním ozdobíme snítkami fenyklu a kopru.