Palačinky s pomerančovým krémem
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Cukr třtinový
- 100 g Máslo
- 15 ml Koňak
- 500 ml Mléko plnotučné
- 300 ml Pomerančová šťáva
- 4 kávová lžička Máslo
- 0.5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 8 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 135.2 mg
- Draslík 241.4 mg
- Vláknina 4257.5 mg
- Vitamín A 4257.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme palačinky: v míse tyčovým mixérem rozmixujeme vejce, mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a sůl na hladké těsto.
-
2
V pánvi na každou palačinku rozehřejeme po l lžičce másla. Každou palačinku upečeme z každé strany do zlatohněda. Hotové palačinky poskládáme na trojúhelníky a odložíme je na talíři stranou.
-
3
Připravíme pomerančový krém: do velké pánve nasypeme cukr, přidáme med, vodu a za stálého míchání při mírné teplotě uvaříme karamelovou omáčku. Ke konci přimícháme pomerančovou šťávu a změklé máslo. Při míchání dáváme pozor, protože omáčka začne prskat. Mícháme do doby, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Vznikne hladký krém, do kterého poklademe palačinky. Přelijeme je koňakem a flambujeme je do doby, až plamen zhasne. Poté servírujeme.