Krymské vareňje z pomerančů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 36.6 mg
- Vláknina 960 mg
- Vitamín A 960 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté pomeranče rozpůlíme, odstraníme zbytek stopky, každou polovinu nakrájíme na tenké plátky a odstraníme jadérka, aby zavařenina nedostala hořkou příchuť.
-
2
Dále uvaříme cukrový sirup. Do širšího kastrolu nasypeme cukr, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr rozpustí.
-
3
Do sirupu poté vložíme dílky pomerančů a vaříme je zvolna 1,5 - 2 hodiny na velmi mírném ohni.
-
4
Pomerančové vareňje necháme vystydnout, naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme do chladna.