Sledi s estragonem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Sleď čerstvý
  • 120 g Cibulka jarní
  • 50 g Strouhanka
  • 20 g Estragon
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1062 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 420 mg
  • Draslík 340.2 mg
  • Vláknina 5432.5 mg
  • Vitamín A 5432.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranč oloupeme, kůru z poloviny pomeranče nastrouháme, dužinu z celého pomeranče nakrájíme na velmi drobné kostičky, lístky estragonu posekáme najemno, jarní cibulky nakrájíme nadrobno. Do misky nasypeme strouhanku, kůru, dužinu, estragon, cibulku, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Touto nádivkou naplníme břišní dutiny očištěných a vykuchaných sleďů, ryby potřeme panenským olejem položíme na alobal a každého sledě zvlášť zabalíme. Ryby vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

  • 3

    Ryby položíme na talíře i s alobalem, každý strávník si rybu rozbalí sám.

Komentáře k receptu