Filety z parmice s pomerančovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 18 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 838.3 mg
- Vláknina 1400 mg
- Vitamín A 1400 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, fenykl očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, fenykl, orestujeme, přilijeme oba vývary, pomerančovou šťávu a necháme vyvařit o polovinu. Osolíme a opepříme podle chuti, rozmixujeme, přilijeme víno, přidáme máslo a odstavíme.
-
2
Filety z parmice osolíme, opepříme a osmažíme v pánvi na sezamovém oleji z obou stran dozlatova.
-
3
Rybu upravíme na talíře a pokapeme omáčkou.