Hrozinkové koláčky s pomerančovým máslem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Máslo čerstvé
- 40 g Cukr moučkový
- 90 g Cukr moučkový
- 240 g Mouka pšeničná hladká
- 40 g Hrozinky
- 50 ml Pomerančová šťáva
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Likér pomerančový
- 1.5 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 72 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 81.1 mg
- Draslík 46.5 mg
- Vláknina 1121.7 mg
- Vitamín A 1121.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si v pomerančové šťávě rozpustíme cukr, vmícháme pomerančový likér a kůru. V jiné misce utřeme změklé máslo do krému, po částech přimícháme pomerančovou směs a pod fólií necháme přes noc ztuhnout.
-
2
Na vál prosejeme mouku, cukr, droždí, přimícháme změklé máslo, rozšlehané vejce s mlékem, sůl a hrozinky. Vypracujeme kompaktní těsto, které rozdělíme na 12 kousků. Vytvarujeme malé bochníčky, vložíme je na plech vyložený pečícím papírem (musíme počítat s tím, že bochníčky při pečení vykynou) a v troubě předehřáté na 210°C pečeme zhruba 25 minut, až bochníčky zezlátnou. Podáváme teplé s pomerančovým máslem.