Fenyklový salát s pomerančem a roketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 487.7 mg
- Vláknina 8400 mg
- Vitamín A 8400 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pomeranče oloupeme několik tenkých proužků kůry, které povaříme pár minut ve vroucí vodě, vyjmeme a necháme okapat. Pomeranče oloupeme, zbavíme pecek a bílé slupky a nakrájíme na kolečka. Fenykl podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.
-
2
V misce vyšleháme olej a ocet, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme. Dresinkem fenyklový salát zalijeme a necháme několik minut odstát. Smícháme s natrhanými listy rokety, posypeme černými olivami a proužky vařené pomerančové kůry.