Fenyklový salát s pomerančem a roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pomeranče
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 50 g Olivy černé
  • 120 g Roketa
  • 20 ml Balsamico ocet
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 487.7 mg
  • Vláknina 8400 mg
  • Vitamín A 8400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pomeranče oloupeme několik tenkých proužků kůry, které povaříme pár minut ve vroucí vodě, vyjmeme a necháme okapat. Pomeranče oloupeme, zbavíme pecek a bílé slupky a nakrájíme na kolečka. Fenykl podélně rozpůlíme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

  • 2

    V misce vyšleháme olej a ocet, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a důkladně promícháme. Dresinkem fenyklový salát zalijeme a necháme několik minut odstát. Smícháme s natrhanými listy rokety, posypeme černými olivami a proužky vařené pomerančové kůry.

Komentáře k receptu