Fenyklový salát s pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 113 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 656.3 mg
- Vláknina 10081 mg
- Vitamín A 10081 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté hlízy fenyklu najemno nakrájíme a rozložíme do mísy.
-
2
Pomeranče oloupeme i s bílou vnitřní slupkou, nakrájíme je na kousky a šťávu zachytíme. Odstraníme pecičky a pomeranče rozložíme na fenykl. Přidáme očištěné, nasekané jarní cibulky. Přilijeme pomerančovou šťávu, zakapeme citronovou šťávou a nakonec salát přelijeme vinaigrettou.
-
3
Před podáváním necháme 1 hodinu v chladničce.