Fenyklový salát s pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 ml Dresink Vinaigrette
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 656.3 mg
  • Vláknina 10081 mg
  • Vitamín A 10081 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté hlízy fenyklu najemno nakrájíme a rozložíme do mísy.

  • 2

    Pomeranče oloupeme i s bílou vnitřní slupkou, nakrájíme je na kousky a šťávu zachytíme. Odstraníme pecičky a pomeranče rozložíme na fenykl. Přidáme očištěné, nasekané jarní cibulky. Přilijeme pomerančovou šťávu, zakapeme citronovou šťávou a nakonec salát přelijeme vinaigrettou.

  • 3

    Před podáváním necháme 1 hodinu v chladničce.

Komentáře k receptu