Ovocný salát s hovězím masem
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 100 g Víno červené
- 200 g Mango
- 100 g Hroznové víno
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 1 ks Limetka
- 2 ks Pomeranče
- 0.07 dl Olej z vlašských ořechů
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 678.9 mg
- Vláknina 8181.3 mg
- Vitamín A 8181.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, nakrájíme na steaky a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme, asi tak 8 minut. Steaky necháme odležet a nakrájíme je na tenké plátky. Nakrájené plátky masa vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem, víno vyvaříme, přidáme hroznové vína, mícháním zahřejeme a ihned porcujeme na talíře. Masový salát zalijeme zálivkou, vedle položíme plátky manga a podáváme.
-
2
Zálivka: Do mixéru vylijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a 1 limetky, přidáme cukr, chilli papričky, olej a vše rozmixujeme.