Těstoviny s krevetami a pomerančovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Krevety tygří - loupané
- 400 g Těstoviny mušle
- 40 g Krabí pasta
- 250 ml Víno bílé
- 125 ml Pomerančová šťáva
- 250 ml Smetana ke šlehání 30%
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 700 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 4 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 170.2 mg
- Vláknina 1511.8 mg
- Vitamín A 1511.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstovinové mušle dle návodu na obalu.
-
2
Pokud nemáme krevety loupané, čistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Na pánvi rozpustíme krabí pastu a asi 1 minutu z každé strany v ní smažíme krevety. Hotové krevety vyjmeme děrovanou naběračkou.
-
3
Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a osmahneme v omastku po krevetách. Cibuli zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté podlijeme smetanou a bílým vínem a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
-
4
Do hotové omáčky vložíme krevety a 2 minuty povaříme. Přichystáme kopr, který opláchneme a osušíme. Část odložíme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme. Do omáčky přidáme kopr, pomerančovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.
-
5
Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat. Připravíme je na talíře, přelijeme omáčkou s krevetami a zdobené koprem podáváme.