Sladká polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 9 g
- Sodík 1198 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 260.1 mg
- Vláknina 13968 mg
- Vitamín A 13968 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky namočíme na 30 minut do vody, hrušky oloupeme, nakrájíme na kostky.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu, za stálého míchání sypeme polentu a na mírném ohni vaříme na hustou kaši, kam přidáme oloupané, na kostky nakrájené hrušky a scezené rozinky. Vše zamícháme, přisypeme cukr, skořicový cukr, vanilkový cukr, vymačkanou šťávu ze 2 ks pomerančů, dobře promícháme a směs z hrnce přeložíme na pekáč, kde necháme ztuhnout. Potom ji nakrájíme na porce, které dáváme na talíř a polijeme dochuceným jogurtem.