Růžičková kapusta s pomerančovou příchutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 6 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 235.4 mg
- Vláknina 11925.2 mg
- Vitamín A 11925.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné kapustičky na dolním konci nařízneme a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Povaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat. Potom kapustičky rozkrojíme na poloviny.
-
2
Ve velké pánvi zpěníme máslo, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku a za stálého míchání ji orestujeme dozlatova. Vsypeme kapustičky a restujeme, dokud nezměknou. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu. Restujeme ještě 2 minuty, aby se tekutina svařila na polovinu. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou.
-
3
Ihned podáváme jako přílohu k pečenému krůtímu a vepřovému masu nebo k šunce.