Růžičková kapusta s pomerančovou příchutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Kapusta růžičková
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 235.4 mg
  • Vláknina 11925.2 mg
  • Vitamín A 11925.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kapustičky na dolním konci nařízneme a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Povaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat. Potom kapustičky rozkrojíme na poloviny.

  • 2

    Ve velké pánvi zpěníme máslo, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku a za stálého míchání ji orestujeme dozlatova. Vsypeme kapustičky a restujeme, dokud nezměknou. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu. Restujeme ještě 2 minuty, aby se tekutina svařila na polovinu. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou.

  • 3

    Ihned podáváme jako přílohu k pečenému krůtímu a vepřovému masu nebo k šunce.

Komentáře k receptu