Kachní prsa na pomerančích a portském víně
Suroviny
- 720 g Kachní prsa
- 100 ml Víno portské
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 3 ks Pomeranče
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Likér Grand Marnier
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 12 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 144.6 mg
- Draslík 1065.9 mg
- Vláknina 7279 mg
- Vitamín A 7279 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do masa vetřeme sůl a pepř. Na rozpálené pánvi prsíčka orestujeme cca 8min tučnou stranou dolů. Obrátíme a smažíme dalších 8min. Poté uchováme teplé v troubě předehřáté na 75C.
-
2
Mezitím omyjeme pomeranče, z jednoho nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, zbylé oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupané šalotky nasekáme najemno. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm šalotku. Zaprášíme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Zalijeme vínem, likérem a pomerančovou šťávou a na prudkém ohni zredukujeme tekutinu na polovinu.
-
3
Citronovou šťávu smícháme s pomerančovou kůrou, zeleným pepřem, ochutíme solí, cayenským pepřem a v omáčce prohřejeme plátky pomeranče.
-
4
Prsa nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.