Kachní prsa na pomerančích a portském víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 720 g Kachní prsa
  • 100 ml Víno portské
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 3 ks Pomeranče
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 144.6 mg
  • Draslík 1065.9 mg
  • Vláknina 7279 mg
  • Vitamín A 7279 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do masa vetřeme sůl a pepř. Na rozpálené pánvi prsíčka orestujeme cca 8min tučnou stranou dolů. Obrátíme a smažíme dalších 8min. Poté uchováme teplé v troubě předehřáté na 75C.

  • 2

    Mezitím omyjeme pomeranče, z jednoho nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, zbylé oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupané šalotky nasekáme najemno. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm šalotku. Zaprášíme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Zalijeme vínem, likérem a pomerančovou šťávou a na prudkém ohni zredukujeme tekutinu na polovinu.

  • 3

    Citronovou šťávu smícháme s pomerančovou kůrou, zeleným pepřem, ochutíme solí, cayenským pepřem a v omáčce prohřejeme plátky pomeranče.

  • 4

    Prsa nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu