Treska v pomerančové šťávě
Suroviny
- 1000 g Treska aljašská
- 100 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Pomeranče
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mandle plátky
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 11 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 1440.1 mg
- Vláknina 7991.8 mg
- Vitamín A 7991.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce tresky osolíme, opepříme a urovnáme do nekovové nádoby. Zalijeme citronovou šťávou a necháme asi 20 minut stát.
-
2
Polovinou oleje vymastíme pekáč a vložíme do něj porce ryby. Na ně navršíme směs oloupané, nasekané cibule, oloupaných, nadrobno nakrájených rajčat a očištěných, na proužky nakrájených paprik. Přelijeme zbylým olejem, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.
-
3
Poté přilijeme pomerančovou šťávu a pečeme dalších 15-20 minut.
-
4
Pokrm ozdobíme kapary, pomeranči nakrájenými na kolečka a mandlovými plátky.