Pomerančovo-olivový italský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olivy zelené
  • 3 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Pomeranče
  • 1 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 783.3 mg
  • Vláknina 21342.5 mg
  • Vitamín A 21342.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 218.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomeranče dobře vydrhneme a osušíme, kůru nastrouháme a necháme stranou na ozdobu. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, které pečlivě odblaníme a rozpůlíme, šťávu se snažíme zachytit. Do mísy nasypeme pomerančové dílky, smícháme je s pokrájenými olivami. Přidáme cibulku nakrájenou na slabá kolečka, zakryjeme a necháme chvilku vychladit. Mezitím připravíme dresink ze zachycené pomerančové šťávy, soli, pepře a oleje. Můžeme zpestřit nasekanou chilli papričkou. Vychlazený salát zalijeme dresinkem, posypeme kůrou a můžeme podávat třeba ke grilovaným masům.

Komentáře k receptu