Pomerančovo-olivový italský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 22 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 783.3 mg
- Vláknina 21342.5 mg
- Vitamín A 21342.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 218.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče dobře vydrhneme a osušíme, kůru nastrouháme a necháme stranou na ozdobu. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, které pečlivě odblaníme a rozpůlíme, šťávu se snažíme zachytit. Do mísy nasypeme pomerančové dílky, smícháme je s pokrájenými olivami. Přidáme cibulku nakrájenou na slabá kolečka, zakryjeme a necháme chvilku vychladit. Mezitím připravíme dresink ze zachycené pomerančové šťávy, soli, pepře a oleje. Můžeme zpestřit nasekanou chilli papričkou. Vychlazený salát zalijeme dresinkem, posypeme kůrou a můžeme podávat třeba ke grilovaným masům.