Pomerančový salát s mascarapone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 4 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 590.2 mg
- Vláknina 13832 mg
- Vitamín A 13832 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře vyzrálé pomeranče vydrbeme kartáčkem pod horkou vodou a osušíme. Speciální škrabkou nebo na struhadle z kůry odkrojíme slaboučké proužky. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky, které vyloupeme z blanky a rozpůlíme. Na dresink smícháme mascrapone s pepřem, solí, trochou cukru a pomerančovou šťávu, která vytekla během krájení pomeranče. Nakonec přidáme vodku a dresink vyšleháme do hladka. Misku zakryjeme a dáme do lednice chladit. Mezitím omyjeme bílé a modré hrozny a kuličky rozpůlíme, vydlabeme zrníčka. V misce smícháme hrozny s pomerančem. Ledový salát rozdělíme na jednotlivé listy, těmi nejhezčími vysteleme mělkou mísu a do jejího středu navršíme pomerančovou směs. Těsně před podáváním zalijeme dresinkem a posypeme sezamovými semínky, ozdobíme proužky kůry.