Husí prsíčka na pomerančích
Suroviny
- 600 g Husí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Citronová kůra
- 150 ml Pomerančová šťáva
- 150 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 3 ks Pomeranče
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Margarín
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Marmeláda pomerančová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 44 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 426.3 mg
- Vláknina 8665.5 mg
- Vitamín A 8665.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí prsíčka omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme a potřeme medem. Rozehřejeme margarín a prsíčka smažíme asi 10 minut.
-
2
Přidáme pomerančovou šťávu, víno, citronovou šťávu a kůru, marmeládu a povaříme. Prsíčka dusíme pod pokličkou 10 minut.
-
3
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Husí prsíčka vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku lehce zahustíme škrobem a prohřejeme v ní dílky pomeranče. Husí prsíčka nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.