Zmrzlinová omáčka k ovocnému salátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 19 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 916.8 mg
- Vláknina 18609 mg
- Vitamín A 18609 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 171.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat. Vmícháme máslo a ovesné vločky, krátce opražíme, přeložíme na talíř a necháme vychladnout. Pečlivě oloupeme pomeranče a grapefruit a nakrájíme je na menší kousky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a dužinu pokrájíme na špalíčky. Kiwi oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jahody omyjeme, očistíme a podle velikosti je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Ovoce promícháme s citronovou šťávou a medem. Zmrzlinu necháme povolit, přidáme lžíci medu a rychle promícháme. Přelijeme přes ovoce a posypeme opraženými vločkami.