Pomerančový dresink s fenyklovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 21 g
- Sodík 984 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 683.8 mg
- Vláknina 15353.5 mg
- Vitamín A 15353.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.3 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče oloupeme jako jablko a rozebereme na dílky. Zbytky ovoce vymačkáme do mísy. Očistíme fenykl, nastrouháme na tenké plátky. Otrháme jemné konečky natě, přidáme je k pomerančové šťávě. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na slabé kroužky. Dílky pomeranče, fenykl, cibulové kroužky a olivy upravíme na talíř. K pomerančové šťávě přidáme limetkovou šťávu, olej a rozdrcený zelený pepř a umícháme krém. Okořeníme solí, tabaskem a trochou medu. Rozdrtíme červený pepř a přidáme jej do dresinku, kterým přelijeme salát. Poté jej necháme 30 minut proležet.