Opékané zaječí špízy s pomerančovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 24 g
- Sodík 761 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 749.5 mg
- Vláknina 10577.2 mg
- Vitamín A 10577.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.3 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. Čerstvý tymián opláchneme, okapeme, nasekáme najemno. Bobkový list rozdrobíme a spolu s tymiánem promícháme s masem.
-
2
Z oloupaných pomerančů vylisujeme šťávu, kterou v misce promícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme solí a pepřem.
-
3
Špízy navlhčíme a střídavě na ně napichujeme kostky masa a olivy. Opékáme 5 minut z každé strany na pánvi s rozehřátým slunečnicovým olejem.
-
4
Hotové zaječí špízy pokapeme připravenou zálivkou a ihned podáváme.