Tuňák v citrusové marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 52.3 mg
- Draslík 697.5 mg
- Vláknina 5052.8 mg
- Vitamín A 5052.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme a osušíme, posypeme solí a pepřem a opékáme asi 3 minuty z obou stran na rozehřátém olivovém oleji tak, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Poté tuňáka nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a vložíme do mísy.
-
2
Z omytých chemicky neošetřených pomerančů nastrouháme kůru asi na jednu lžíci a vylisujeme šťávu. Pomerančovou a citronovou šťávu smícháme s hořčicí, sherry, solí a pepřem.
-
3
Citrusovou marinádu nalijeme na plátky tuňáka. Pokrm zdobíme lístky čerstvého oregana a ihned podáváme.