Ledový salát se surimi a jogurtovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 2 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 446.9 mg
- Vláknina 6150 mg
- Vitamín A 6150 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy obereme a nadrobno natrháme, pomeranč rozčtvrtíme, odstraníme silnější bílé části a uvolníme dužinu tak, aby slupka zůstala na kůře. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky a šťávu, která přitom vytekla na prkénko, slijeme do misky.
-
2
Ledový salát rozložíme na podnos, do věnce urovnáme kostičky pomeranče a do středu nalijeme zálivku připravenou smícháním pomerančové šťávy s jogurtem. Podle potřeb přidáme mléko, aby vznikla krémová, avšak ne tekutá omáčka, vmícháme sambal oelek a případně osolíme.
-
3
Na zálivku navrstvíme nakrájené tyčinky surimi. Servírujeme na podnosu, avšak před jídlem salát promícháme a rozdělíme na talíře.