Ledový salát se surimi a jogurtovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krabí tyčinky
  • 25 g Pasta Sambal Oelek
  • 5 g Sůl
  • 80 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Jogurt nízkotučný
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 1 ks Salát ledový
  • 2 ks Pomeranče
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 146 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 446.9 mg
  • Vláknina 6150 mg
  • Vitamín A 6150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátové listy obereme a nadrobno natrháme, pomeranč rozčtvrtíme, odstraníme silnější bílé části a uvolníme dužinu tak, aby slupka zůstala na kůře. Dužinu rozkrájíme na malé kostičky a šťávu, která přitom vytekla na prkénko, slijeme do misky.

  • 2

    Ledový salát rozložíme na podnos, do věnce urovnáme kostičky pomeranče a do středu nalijeme zálivku připravenou smícháním pomerančové šťávy s jogurtem. Podle potřeb přidáme mléko, aby vznikla krémová, avšak ne tekutá omáčka, vmícháme sambal oelek a případně osolíme.

  • 3

    Na zálivku navrstvíme nakrájené tyčinky surimi. Servírujeme na podnosu, avšak před jídlem salát promícháme a rozdělíme na talíře.

Komentáře k receptu