Fíky na medu a víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 18 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 57.3 mg
- Draslík 365.7 mg
- Vláknina 14025.2 mg
- Vitamín A 14025.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno, med, cukr v kastrolu zahříváme, až se cukr rozpustí. Hřebíčky napícháme do pomeranče a spolu s fíky a skořicí je přidáme do sirupu. Povaříme deset minut, necháme vychladnout.
-
2
Dvě třetiny šlehačky s vanilkovým luskem přivedeme do varu a necháme vychladnout asi tak půl hodiny. Vyjmeme lusk. Zbytek šlehačky a špetku cukru rozmícháme a lehce ušleháme.
-
3
Servírujeme okamžitě.