Pomerančové bonbóny bílé a černé

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Cukr krupice
  • 50 g Poleva čokoládová
  • 50 g Poleva citronová
  • 300 g Pomerančová kůra
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Kyselina citrónová
  • 2 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 78.4 mg
  • Vláknina 6720.7 mg
  • Vitamín A 6720.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomerančovou kůru namočíme na 3 až 5 dní, každý den vodu vyměníme.

  • 2

    Kůru vaříme doměkka. Necháme okapat a nakrájíme na drobné kostičky. Svaříme s cukrem, vodou, kořením a kyselinou citrónovou. Když začne hmota rosolovatět, odstavíme, vmícháme hrst strouhanky nebo mletých piškotů.

  • 3

    Hmotu vyklopíme a rozetřeme, za dva až tři dny, když hmota začne zasychat, tvarujeme kuličky a necháme den zaschnout.

  • 4

    Namáčíme v čokoládové a citrónové polevě, klademe do papírových košíčků.

Komentáře k receptu