Pomerančové bonbóny bílé a černé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 2 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 78.4 mg
- Vláknina 6720.7 mg
- Vitamín A 6720.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomerančovou kůru namočíme na 3 až 5 dní, každý den vodu vyměníme.
-
2
Kůru vaříme doměkka. Necháme okapat a nakrájíme na drobné kostičky. Svaříme s cukrem, vodou, kořením a kyselinou citrónovou. Když začne hmota rosolovatět, odstavíme, vmícháme hrst strouhanky nebo mletých piškotů.
-
3
Hmotu vyklopíme a rozetřeme, za dva až tři dny, když hmota začne zasychat, tvarujeme kuličky a necháme den zaschnout.
-
4
Namáčíme v čokoládové a citrónové polevě, klademe do papírových košíčků.