Kotlety na víně a ovoci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2159 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 74 g
- Sodík 1652 mg
- Bílkoviny 324 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 1291.2 mg
- Draslík 5506.2 mg
- Vláknina 8739.8 mg
- Vitamín A 8739.8 mg
- Vitamín B6 9.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.6 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety pokapeme vínem a necháme v lednici půl hodiny marinovat. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupané a odblaněné pomeranče nakrájíme také na kousky.
-
2
Maso osušíme, osolíme, opepříme a zprudka pečeme z obou stran na oleji. Do výpeku vložíme jablka a pomeranče, po chvilce opékání přilijeme marinádu a tři minuty vše dusíme. Pokrm ihned podáváme.