Vepřový steak s pomerančovou omáčkou a rybízovým džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 10 g
- Sodík 688 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 756.9 mg
- Vláknina 3338.5 mg
- Vitamín A 3338.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálený olej vložíme osolené a opepřené vepřové steaky, restujeme asi 4 minuty z obou stran dozlatova. Hotové steaky si dáme na stranu a udržujeme je teplé.
-
2
Do pánve přidáme vývar, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a rybízový džem. Za stálého mícháni na prudkém ohni vaříme asi 5 minut, dokud omáčka neztmavne. Nakonec do ní vmícháme šalvěj a dle vlastní chuti dosolíme, opepříme.
-
3
Steaky si vrátíme zpět na pánev a prohříváme 2 minuty, klademe na vyhřátý talíř a ještě přelijeme omáčkou.