Vepřový steak s pomerančovou omáčkou a rybízovým džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 20 ml Olej olivový
  • 40 ml Džem rybízový
  • 40 ml Sherry brandy
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 756.9 mg
  • Vláknina 3338.5 mg
  • Vitamín A 3338.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozpálený olej vložíme osolené a opepřené vepřové steaky, restujeme asi 4 minuty z obou stran dozlatova. Hotové steaky si dáme na stranu a udržujeme je teplé.

  • 2

    Do pánve přidáme vývar, pomerančovou kůru a šťávu, sherry a rybízový džem. Za stálého mícháni na prudkém ohni vaříme asi 5 minut, dokud omáčka neztmavne. Nakonec do ní vmícháme šalvěj a dle vlastní chuti dosolíme, opepříme.

  • 3

    Steaky si vrátíme zpět na pánev a prohříváme 2 minuty, klademe na vyhřátý talíř a ještě přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu