Čínské zelí s medem
Suroviny
- 450 g Zelí čínské
- 125 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 4 kávová lžička Omáčka sojová světlá
- 1 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 370.6 mg
- Vláknina 4075 mg
- Vitamín A 4075 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozehřejeme arašídový olej, přidáme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a na proužky nakrájenou chilli papričku. Za stálého míchání krátce opečeme.
-
2
Potom vmícháme na proužky nakrájené zelí, přilijeme sherry, sójovou omáčku, med a pomerančovou šťávu. Snížíme příkon tepla a zahříváme 5 minut. Přilijeme sezamový olej, přidáme sezam a vše promícháme.
-
3
Pokrm upravíme na nahřátou plochou mísu, ozdobíme nudličkami pomerančové kůry a ihned podáváme.