Pomerančový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 11 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 173.5 mg
- Draslík 243.1 mg
- Vláknina 5760 mg
- Vitamín A 5760 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Křehké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme papírem na pečení a na něj položíme sušené bílé fazole, aby korpus držel tvar. Pečeme 10 minut.
-
3
Kůru ze čtyř pomerančů oloupeme, nakrájíme na kousky a s troškou vody přivedeme k varu. Poté zcedíme, vložíme opět do kastrolu a zalijeme 500ml vody. Přidáme 200g cukru a při nízké teplotě vaříme cca 30minut.
-
4
Rozšleháme vejce spolu se žloutky a metličkou zašleháme zbytek cukru. Mléko s máslem přivedeme k varu. V kastrolu smícháme maizenu se šťávou vymačkanou z pomerančů, přidáme směs vajec, přilijeme vroucí mléko a zamícháme smetanu. Necháme krátce provařit a poté kastrol na 30minut odstavíme. Nakonec vmícháme dvě třetiny kandované pomerančové kůry a krém rozetřeme na upečený korpus. Dozdobíme zbytkem pomerančové kůry.