Husí játra s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 15 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 525 mg
- Draslík 421 mg
- Vláknina 4942.3 mg
- Vitamín A 4942.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí játra omyjeme, očistíme a osušíme. Lehce je poprášíme pepřem a obalíme v hladké mouce.
-
2
Játra opékáme na rozehřátém sádle asi 3 minuty po každé straně, vyjmeme je, osolíme a v nádobě pod pokličkou necháme na teplém místě.
-
3
Výpek zředíme vývarem, přecedíme do hrnce a přilijeme pomerančovou šťávu - nevaříme. Do šťávy vložíme oloupaný, nadrobno nakrájený pomeranč a trochu jemně nastrouhané pomerančové kůry. Omáčku ještě jednou ohřejeme.
-
4
Játra upravíme na nahřátou mísu a obložíme dílky pomeranče.Přelijeme trochou šťávy a podáváme.
-
5
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.