Kuře s pomerančem a karamelem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 250 g Rajčata
- 100 ml Martell cognac
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kuře
- 1 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 53 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 227.8 mg
- Draslík 736.7 mg
- Vláknina 2691.2 mg
- Vitamín A 2691.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku slaniny a upevníme párátkem. Maso opékáme na pánvi na oleji asi 5 minut ze všech stran, vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
2
Na olej vsypeme cukr, necháme zezlátnout a zalijeme koňakem a citronovou šťávou, přidáme máslo. Potom přidáme omytá, nakrájená rajčata a šťávu a kůru z 1 pomeranče. Vložíme porce kuřete a dusíme asi 45 minut.
-
3
Maso podáváme přelité omáčkou a posypané nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.