Karamelizované pomeranče

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cukr krupice
  • 400 ml Voda pitná
  • 4 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 363.5 mg
  • Vláknina 9600 mg
  • Vitamín A 9600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva pomeranče oloupeme a nakrájíme na velmi tenká kolečka. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Ostatní pomeranče oloupeme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Proužky kůry necháme okapat a usušit.

  • 2

    V hlubší pánvi smícháme cukr a 340 ml vody. Na středním plameni vaříme, až se cukr rozpustí. Usušené proužky přidáme na pánev.

  • 3

    Sirup vaříme odkrytý asi 10 minut, až budou proužky lesklé, vyndáme na naolejovaný talíř. Pánev vrátíme na oheň a vaříme do zlatohnědé barvy. Odstavíme, přilijeme zbytek vody, vrátíme na oheň a vaříme, až se cukr rozpustí. Odstavíme a přimícháme brandy.

  • 4

    Plátky pomeranče rozmístíme na mísu a polijeme vychladlým sirupem. Pomerančové proužky položíme navrch a necháme několik hodin nebo přes noc v lednici.

Komentáře k receptu