Pomerančový rosol

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 210 g Cukr krupice
  • 25 g Želatina
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Pomeranče
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 370.2 mg
  • Draslík 335 mg
  • Vláknina 7150 mg
  • Vitamín A 7150 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr polijeme vínem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, citronovou a pomerančovou šťávu, žloutky. Vše dobře promícháme, na mírném ohni šleháme do zhoustnutí.

  • 2

    Do horkého krému rychle zašleháme rozpuštěnou želatinu rozvařenou v rumu. Nakonec do prochladlého krému lehce vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.

  • 3

    Krém urovnáme do vypláchnuté formy a necháme ztuhnout.

Komentáře k receptu