Pomerančový rosol
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 8 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 335 mg
- Vláknina 7150 mg
- Vitamín A 7150 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr polijeme vínem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, citronovou a pomerančovou šťávu, žloutky. Vše dobře promícháme, na mírném ohni šleháme do zhoustnutí.
-
2
Do horkého krému rychle zašleháme rozpuštěnou želatinu rozvařenou v rumu. Nakonec do prochladlého krému lehce vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
-
3
Krém urovnáme do vypláchnuté formy a necháme ztuhnout.