Pečený bažant s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 4 kávová lžička Kompot brusinkový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bažant obecný
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 dl Víno červené
  • 0.2 dl Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1474 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 548 mg
  • Bílkoviny 137 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 440.8 mg
  • Draslík 2156.1 mg
  • Vláknina 27400 mg
  • Vitamín A 27400 mg
  • Vitamín B6 4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného bažanta rozpůlíme, osolíme, vložíme do pekáče a zakapeme jej vínem a koňakem. Necháme marinovat asi 5 hodin.

  • 2

    Před pečením přidáme do pekáče máslo a nejdříve pečeme bažanta masitou stranou dolů, pak jej obrátíme. Maso poklademe plátky slaniny a pečeme po druhé straně - během pečení je podléváme vypečenou šťávou. Přidáme celý pepř, který po upečení odstraníme.

  • 3

    Na másle na pánvi opečeme plátky oloupaných jablek, prohřejeme i plátky pomeranče s kůrou a naporcovaného bažanta obložíme.

  • 4

    Na talíři každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče a do jeho středu dáme lžičku brusinkového kompotu.

  • 5

    Podáváme s jablečnou kaší.

Komentáře k receptu