Pečený bažant s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1474 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 77 g
- Sodík 548 mg
- Bílkoviny 137 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 440.8 mg
- Draslík 2156.1 mg
- Vláknina 27400 mg
- Vitamín A 27400 mg
- Vitamín B6 4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného bažanta rozpůlíme, osolíme, vložíme do pekáče a zakapeme jej vínem a koňakem. Necháme marinovat asi 5 hodin.
-
2
Před pečením přidáme do pekáče máslo a nejdříve pečeme bažanta masitou stranou dolů, pak jej obrátíme. Maso poklademe plátky slaniny a pečeme po druhé straně - během pečení je podléváme vypečenou šťávou. Přidáme celý pepř, který po upečení odstraníme.
-
3
Na másle na pánvi opečeme plátky oloupaných jablek, prohřejeme i plátky pomeranče s kůrou a naporcovaného bažanta obložíme.
-
4
Na talíři každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče a do jeho středu dáme lžičku brusinkového kompotu.
-
5
Podáváme s jablečnou kaší.