Jablečný koláč s dvoubarevným krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Kakao - prášek
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Jablka
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 špetka Sůl
  • 2 hrnek Cukr krupice
  • 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 257.2 mg
  • Draslík 358.4 mg
  • Vláknina 11624.8 mg
  • Vitamín A 11624.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vymažeme máslem plech a poklademe jablky na půlky vnitřní stranou nahoru.

  • 2

    Do každé půlky dáme dvě rozinky a dvě lžíce cukru.

  • 3

    Dáme péct na 20 minut do trouby.

  • 4

    Ušleháme bílky se špetkou soli a dvěma lžícemi cukru.

  • 5

    Zvlášť našleháme žloutky se zbylým cukrem, olejem a citronovou kůrou.

  • 6

    Přidáme mouku a sníh a smícháme. Polijeme jablka a 40 minut pečeme.

  • 7

    Mléko s máslem zahřejeme, přidáme cukr, vejce a mouku.

  • 8

    10 minut vaříme, poté krém rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao.

  • 9

    Když je moučník hotový, vyklopíme ho a pokapeme citr.šťávou. Ozdobíme ho oběma krémy a marmeládou.

Komentáře k receptu