Jablečný koláč s dvoubarevným krémem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Kakao - prášek
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Citrony
- 8 ks Vejce slepičí
- 8 ks Jablka
- 1 hrst Hrozinky
- 1 špetka Sůl
- 2 hrnek Cukr krupice
- 2 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 645 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 16 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 90 g
- Cholesterol 257.2 mg
- Draslík 358.4 mg
- Vláknina 11624.8 mg
- Vitamín A 11624.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymažeme máslem plech a poklademe jablky na půlky vnitřní stranou nahoru.
-
2
Do každé půlky dáme dvě rozinky a dvě lžíce cukru.
-
3
Dáme péct na 20 minut do trouby.
-
4
Ušleháme bílky se špetkou soli a dvěma lžícemi cukru.
-
5
Zvlášť našleháme žloutky se zbylým cukrem, olejem a citronovou kůrou.
-
6
Přidáme mouku a sníh a smícháme. Polijeme jablka a 40 minut pečeme.
-
7
Mléko s máslem zahřejeme, přidáme cukr, vejce a mouku.
-
8
10 minut vaříme, poté krém rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao.
-
9
Když je moučník hotový, vyklopíme ho a pokapeme citr.šťávou. Ozdobíme ho oběma krémy a marmeládou.