Telecí plátek s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Nové koření mleté
  • 450 g Telecí kýta
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Estragon
  • 2 ks Citrony
  • 4 polévková lžíce Máslo bylinkové
  • 4 polévková lžíce Česnekové máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 623 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 111.4 mg
  • Draslík 616.5 mg
  • Vláknina 7306.5 mg
  • Vitamín A 7306.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme se solí, pepřem, novým kořením a paprikou. Maso nakrájíme na řízky a obalíme v ochucené mouce.

  • 2

    Rozehřejeme česnekové máslo na pánvi a opékáme na ní řízky asi 3 minuty. Předehřejeme troubu na 160 °C. Potom řízky naskládáme na velký, máslem vymazaný pekáček.

  • 3

    Citrony nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na plátky masa.

  • 4

    Estragon natrháme a položíme jej na plátky citronu. Potřeme vše bylinkovým máslem.

  • 5

    Pečeme v troubě asi 6 minut.

Komentáře k receptu