Pečený úhoř obložený vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Úhoř říční
  • 500 g Brambory vařené
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 861 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 425.3 mg
  • Draslík 605.6 mg
  • Vláknina 10172.4 mg
  • Vitamín A 10172.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného, omytého úhoře nakrájíme na dílky a osolíme. Spolu s plátky citronu napíchneme na špejli a zakapeme citronovou šťávou. Špízy pečeme na pánvi na másle za občasného polévání vývarem.

  • 2

    Upečeného úhoře posypeme osmaženou strouhankou a necháme asi 4 minuty zapéct ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Měkké maso stáhneme ze špejlí a upravíme na nahřátou mísu. Obložíme uvařenými bramborami a natvrdo uvařenými, oloupanými a rozpůlenými vejci.

  • 4

    Můžeme podávat s křenem a hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu