Smetanová buchta s citronem
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 0.75 šálek Smetana 12% (konzumní)
- 1.2 šálek Mouka polohrubá
- 1.2 šálek Cukr moučkový
- 0.5 šálek Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 20 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 137.4 mg
- Draslík 69.6 mg
- Vláknina 1404 mg
- Vitamín A 1404 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve troubu předehřejeme na 180°C. Plech na pečení vymažeme trochou oleje.
-
2
V míse smícháme mouku, cukr, sůl a máslo. Směs rozprostřeme na plech a pečeme 20 minut dozlatova. Mezitím v míse smícháme vejce, moučkový cukr, citronovou kůru, smetanu a citronovou šťávu.
-
3
Touto směsí prolijeme upečené těsto a dáme opět péct.
-
4
Pečeme 40 minut. Před servírováním a krájením necháme důkladně vychladnout.