Borůvkový cheesecake s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 48 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 72.6 mg
- Draslík 57.3 mg
- Vláknina 3697.8 mg
- Vitamín A 3697.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava vrchní borůvkové vrstvy. Borůvky, čerstvě vymačkanou šťávu ze dvou citronů a krupicový cukr dáme do rendlíku a vaříme dokud borůvky nepopraskají a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Poté odstavíme a necháme vychladnout.
-
2
Rozmixujeme celozrnné sušenky (nebo grahamové krekry, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky.) V míse je smícháme s rozpuštěným máslem, zadní stranou lžíce směs natlačíme do čtvercové otevírací formy ( 20 x 20cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.
-
3
Dohladka prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Na směs prosejeme moučkový cukr, přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem.
-
4
Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ, uhladíme nožem nebo stěrkou a na náplň upravíme vrchní borůvkovou vrstvu.
-
5
Nejméně na tři hodiny uložíme do chladničky, poté nakrájíme na 10 dílů a podáváme.