Pomerančová omáčka ke kuřeti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 6 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 363.6 mg
- Vláknina 10307.5 mg
- Vitamín A 10307.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jednoho pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Dva zbývající pomeranče zbavíme kůry, rozdělíme na jednotlivé dílky, oloupeme, zbavíme jader a pokrájíme na kousky.
-
2
Cibuli i mrkev oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrolku rozehřejeme 50 g másla, na kterém osmahneme cibuli s mrkví. Po 3 minutách přidáme lžíci mouky a 2 minuty mícháme. Poté stáhneme z plotýnky a vmícháme 450 ml drůbežího vývaru. Za občasného zamíchání povaříme, až se objem tekutin sníží na polovinu. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru i šťávu z pomeranče, 2 lžíce rybízového želé, přilijeme 150 ml červeného vína, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme připravené kousky pomeranče a podáváme.