Čatní jablečné s rozinkami
Suroviny
- 400 g Jablka
- 150 g Rozinky bílé
- 5 ml Citronová šťáva
- 2 kávová lžička Med včelí
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 3 ks Feferony
- 6 ks Hřebíček
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 0 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 136 mg
- Vláknina 3824.8 mg
- Vitamín A 3824.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na malé kousky. Feferonky drobně nasekáme, vložíme do hrnce, podlijeme vodou a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme. Horkou vodou propláchnuté rozinky drobně nasekáme a dáme do hrnce. Všechny suroviny v hrnci za stálého míchání přivedeme k varu. Pomalu vaříme a přidáváme med, kečup, mletý zázvor, mletou papriku, sůl, pepř a nakonec hřebíček. Směs vaříme do zhoustnutí. Dostatečně husté čatní nakonec dochutíme citrónovou šťávou a ihned stáhneme z ohně.
-
2
Uvařené čatní vlijeme do teplých skleniček, které ihned víčky uzavřeme. Necháme vychladnout a uskladňujeme na chladném místě.