Tyčinky z baget s olivovou tapenádou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1012 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 135.8 mg
- Vláknina 6133.3 mg
- Vitamín A 6133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Každou bagetu rozpůlíme vodorovně a následně pokrájíme na cca dva centimetry tlusté tyčinky. V misce si smícháme prolisovaný česnek s polovinou oleje a směsí potřeme každou bagetu. Na vrch nudliček nasypeme sůl, pepř, tymián.
-
2
Troubu rozpálíme na 200°C a pečeme 10 minut, dokud nejsou upečené dozlatova. Mezitím si do mixéru nasypeme vypeckované olivy, zbylý olej, limetkovou šťávu a kapary. Lehce rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
-
3
Po upečení vyndáme tyčinky z trouby, potřeme umixovanou tapenádou a podáváme.