Pěna z makrely

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 175 g Makrela uzená
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 90 g Sýr tavený smetanový
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 79.8 mg
  • Draslík 295.4 mg
  • Vláknina 3364 mg
  • Vitamín A 3364 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrelu zbavíme kostí i kůže a vyšleháme s máslem, sýrem a citronovou šťávou, osolíme, opepříme.

  • 2

    Dáme do olejem vymazaných formiček a necháme cca 2 hodiny vychladit.

  • 3

    Vyklopíme a zdobíme kousky citronu a kopru.

Komentáře k receptu