Limetková omáčka k vepřovému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 10 g Bujón hovězí
  • 30 g Jíška instantní
  • 5 g Pepř cayenský
  • 10 g Med včelí
  • 400 g Vepřová pečeně
  • 10 ml Polévkové koření Maggi
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Limetka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 974 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 1315 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 169.2 mg
  • Draslík 717.2 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm silné plátky. Medailonky potřeme směsí koření, opečeme je v horkém oleji po obou stranách. Hotové maso zabalíme do alobalu.

  • 2

    Ve výpeku osmažíme cibuli, přilijeme 200 ml vody, vmícháme smetanu a rozdrobenou polévkovou kostku a prudce vaříme 3 minuty. Zahustíme jíškou. Limetku omyjeme horkou vodou, osušíme a do omáčky přidáme trochu nastrouhané kůry. Limetkovou šťávou, cayenským pepřem a medem omáčku

  • 3

    dochutíme. Medailonky v hotové omáčce krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu