Limetková omáčka k vepřovému
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 974 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 83 g
- Sodík 1315 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 169.2 mg
- Draslík 717.2 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 8.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm silné plátky. Medailonky potřeme směsí koření, opečeme je v horkém oleji po obou stranách. Hotové maso zabalíme do alobalu.
-
2
Ve výpeku osmažíme cibuli, přilijeme 200 ml vody, vmícháme smetanu a rozdrobenou polévkovou kostku a prudce vaříme 3 minuty. Zahustíme jíškou. Limetku omyjeme horkou vodou, osušíme a do omáčky přidáme trochu nastrouhané kůry. Limetkovou šťávou, cayenským pepřem a medem omáčku
-
3
dochutíme. Medailonky v hotové omáčce krátce prohřejeme.