Zapékané pomeranče s tvarohovým krémem
Suroviny
- 250 g Tvaroh jemný
- 20 g Máslo čerstvé
- 90 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Cukr vanilka
- 3 ks Pomeranče
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Ořechy lískové
- 3 polévková lžíce Likér pomerančový
- 1 polévková lžíce Rum
- 4 polévková lžíce Zmrzlina vanilková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 11 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 137.5 mg
- Draslík 388.6 mg
- Vláknina 9878.5 mg
- Vitamín A 9878.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 99.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zalijeme likérem a necháme marinovat. Tvaroh, žloutky, moučkový a vanilkový cukr, rum, citronovou kůru a šťávu dobře umícháme. Do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Připravený krém vlijeme do zapékacích mističek vymazaných máslem a navrch položíme marinované dílky pomeranče. Dezert zapékáme v silně vyhřáté troubě dozlatova.
-
3
Podáváme s kopečkem zmrzliny posypané nasekanými oříšky.