Jablkový nákyp kakaový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 520 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 9 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 370.2 mg
- Draslík 332 mg
- Vláknina 9510 mg
- Vitamín A 9510 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky třeme s cukrem do pěny, přidáme kakao, oloupaná a jemně nastrouhaná jablka a krupici. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
2
Hmotu vlijeme do vymazané formy a dáme péci. Po vychladnutí nákyp rozřízneme a potřeme džemem. Můžeme jej ozdobit šlehačkou nebo přelít vanilkovým krémem.